Obiskali smo sejem Bau (München, 2011)

Prejšnji vikend smo se mudili v zgornji Bavarski, točneje v Münchnu. Razlog za obisk je bil mednarodni gradbeni sejma Bau. Že samo število razstavljalcev (1900) kot tudi prostorska razsežnost (180.000 kvadratnih metrov) daje vedeti, da je to sejem, ki v svetovnem merilu zajema vse kar je pri gradnji objektov pomembno.

Na sejmu je bilo tako mogoče videti resnično vse, kar je v zvezi z gradnjo novega, zanimivega in tudi kaj se pripravlja v prihodnosti. Nas so zanimali predvsem novi izolacijski materiali, programska oprema za manjša podjetja in podobno, saj vam ob gradnji vaše hiše želimo ponuditi resnično maksimalne in kvalitetne izdelke. Na tem področju moramo priznati, da smo bili rahlo razočarani. Zakaj? Produkti so sicer novi, vendar še vedno narejeni po obstoječih postopkih in z obstoječih sistemov. Morda to niti ni tako slabo, saj nam s tem dajo vedeti, da so trenutne smernice in materiali zelo kvalitetni.

Ob koncu smo obiskali tudi naše partnerje, s katerimi sodelujemo in si ogledali novosti, predstavljene iz njihove strani (Velux, Bramac…). Za podrobno raziskovanje sejma pa na žalost ni bilo dovolj časa, saj je sejem tako velik, da bi potrebovali vsaj 3 dni, če bi hoteli prehoditi resnično vse hale, a se kljub vsemu ne bi smeli predolgo zadrževati pri posameznih razstavljalcih.

Za konec še kratek nasvet…

…v kolikor se boste kdaj odpravili na ta ali podoben sejem le za en dan, vam svetujemo, da si prej priskrbite informacije in sam prostorski načrt postavitve sejma. Prihranili boste ogromno časa in si mogoče uspeli ogledati vse kar vas zanima. Sejem Bau bo zaživel ponovno leta 2013, ko se bomo z zagotovostjo spet odpravili na obisk in preverili novosti.

Za popestritev pa še nekaj fotografij iz sejma…

This entry was posted in Splošno. Bookmark the permalink.

Komentirajte prispevek

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>