Namesto kovinskih nosilcev, lamelno lepljen les.

Za vse, ki berete tudi naš blog, bomo danes izpostavili našo naslednjo posebnost, ki nas mogoče nekoliko loči od večine ponudnikov montažnih hiš.

Ta posebnost je, da ne uporabljamo kovinskih nosilcev v stropnih ter strešnih konstrukcijah, temveč le lamelno lepljen les.

To pomeni, da v ustaljeni praksi, ko lesena konstrukcija statično ne prenese obtežb in ne zadošča glede na razpone med stenami, lesene konstrukcije dopolnimo s kovinskimi nosilci. Kovinski nosilci tako kljub manjšemu preseku nosilca prenesejo te obtežbe. S tem se seveda izvedba konstrukcije tudi poceni.

V našem podjetju pa tej praksi nasprotujemo. Razlogov je več. Ne želimo uporabljati materiale, ki med sabo niso kompatibilni. To v sami konstrukciji pomeni povečano možnost pojave kondenza ter možnost nastanka razpok na finalni oblogi. V našem sistemu je tudi precej večji delež uporabe lesa kot osnovnega materiala.

Les, kot naravni material, vpliva na bivalno udobje, klimo v hiši, zato tega ne želimo zmanjševati na račun cenejše konstrukcije.
V primeru, da je leseni lepljeni nosilec viden pa to daje tudi poseben pečat prostoru, ki ga napolni z občutki domačnosti in topline.

This entry was posted in Splošno and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.